Naar boven
De Bunzlau Winkel

Welke beker past het beste bij jou?!


Zwarte koffie
Dit is de meest gedronken koffiesoort. De inhoud van een dergelijk kopje koffie is ca. 180-240 ml. De inhoud van een senseo kopje is ongeveer 200 ml.
Voor deze koffie is de onze rechte mok van 250 ml of onze bolle mok van 240 ml of onze mok met oor van 300 ml de beste keuze.
Houd je van een lekkere grote kop koffie dan kun je kiezen voor een tulp mok XL 500 ml of karakteristieke bolle mok (boerenmok) XL 500 ml.

Cappuccino
Hoeveel ml is een cappuccino?
De inhoud van een cappuccino kop ligt ook tussen de 180-240 ml. Het bestaat uit koffie met een melkschuimlaag. Onze favoriete kop hiervoor is de kop en schotel van 240 ml of kies een tulp mok van 330 ml voor een lekkere cappuccino met extra veel opgeschuimde melk. 

Latte Macchiato
Bij een latte macchiato ligt het schuim op de koffie. Dit wordt gedaan door koffie in een beker warm melkschuim te schenken. Door het langzaam schenken wordt de melk laag nog niet gemixt met de koffie. Een latte macchiato is ongeveer 250 ml – 300 ml. Het is mooi om dit in een hoog glas te schenken of een Tumbler van 300ml of in onze slanke XL mok van 400 ml.

Espresso
Hoeveel ml is een espresso? De inhoud van een espressokopje hoeft niet veel te zijn. De hoeveelheid koffie is vaak niet meer dan 60 ml. Een espresso is gemaakt van donker geroosterde koffiebonen. Je drinkt het zwart en het is behoorlijk sterk. Het past makkelijk in een premium espresso kop 100ml. Of de kleinste tulp mok van 70 ml of de kleinste bolle mok van 90 ml.

Ristretto
Deze zeer geconcentreerde koffie is het broertje van de espresso maar heeft de helft aan water. Hierdoor is een mini kopje al voldoende. Denk hierbij ook aan de kleinste bolle mok van 90 ml of zelfs de mini Tulp kopjes van 70 ml.

Espresso macchiato
De ingrediënten voor deze koffie zijn: een espresso van 30 tot 40 ml met daarbovenop 20 ml koude melk die je vervolgens opschuimt. Een espresso macchiato gaat ook mooi in onze kop en schotel van 200 ml.  

Flat White
120 ml gestoomde melk met een shot espresso vormen samen een Flat White. De bovenste schuimlaag van de melk wordt bij deze koffie niet gebruikt. Onze bolle mok van 240 ml leent zich goed voor dit drankje. 

Americano
Een Americano is een verdunde espresso. Je neemt 1 espresso en lengt deze aan met ca. 90 ml heet water.  Neem een royale mok of beker, zoals bijvoorbeeld de mok met oor 300 ml of een bolle mok (boerenmok) 300 ml of een tulp. beker van 340 ml.

Thee
Alle thee drinkt lekker weg in de grote bolle mokken van 300 ml of 500 ml en de grote tulp bekers van 340 ml of 500 ml. Ook uit de kop en schotels van 240 ml en van 440 ml zijn heerlijk om thee uit te leuten.

Wat is voor jou de beste keuze beker? Hopelijk heb je aan bovenstaand iets gehad.
Mocht je toch nog twijfelen wat de beste maat mok of beker is voor jouw drankje, maak het dan klaar in een maatbeker. Dan weet je precies hoeveel ml je nodig hebt. Op deze website  staat achter alle kopjes en bekers "de officiële inhoud" en daarachter de door mijzelf gemeten inhoud.
Mocht je er nu nog steeds niet uitkomen of toch graag even willen overleggen dan kan je me altijd even bellen of mailen.