Naar boven
De Bunzlau Winkel

Bunzlau Castle - Hoe te herkennen!


Zoals u overal op onze website kunt lezen wordt al het Bunzlau Castle servies met de grootst mogelijke zorg gemaakt, gedecoreerd en verwerkt. Alle onze producten (behalve de B categorie producten op onze OUTLET pagina) zijn dan ook van de hoogste kwaliteit. Deze hoge kwaliteit is te herkennen aan de Bunzlau Castle sticker* (met OR-code) die op (bijna) elk product geplakt zit.
Ook zijn de (hier op de foto wit, maar deze stickers zijn er ook in allerlei blauwtinten) stickers met daarop vermeld 1 Qlty* (zie de stickers onderaan deze pagina) voldoende om u te laten zien dat het hier gaat om de hoogste kwaliteit.
Op de kleinere artikelen van Bunzlau Castle vindt u eerdergenoemde stickers niet in verband met de vorm of de grootte van het artikel, hierop zitten dan vaak kleinere stickers met nummers en het kasteel-logo*.
Deze nummers hebben niets te maken met de categorie dus verwar deze niet met elkaar.

Wanneer een van bovengenoemde stickers niet op een item zit of er zitten stickers op geplakt met daarop de tekst 2Qlty (tweede keus zijn allerlei groentinten stickers), 4Qlty (vierde keus zijn altijd rode stickers), 5Qlty (vijfde keus zijn altijd gele stickers) of 6Qlty (zesde keus zijn ook altijd gele stickers) dan heeft u een product uit de B categorie. De producten die in deze categorie terecht komen kunnen een bakfout, een fout in het glazuur of een fout in de decoratie hebben, een verkeerd bakproces hebben ondergaan enz.. waardoor deze niet meer aan de hoge Bunzlau Castle kwaliteit voldoen. Wat de reden ook is, zowel Bunzlau Castle als ook wij kunnen geen garantie geven op artikelen uit deze categorieën. 

Er zijn heeeeeel veel fabrieken in Polen die servies maken maar er is wel degelijk veel verschil in kwaliteit, maatvoering en decoraties. De kwaliteit heeft te maken met de manier van bakken, stempelen enz. De kwaliteitsstickers zijn daarom belangrijk. Er is zeker geen verschil tussen echt en niet echt Pools aardewerk, als het uit Polen komt is het echt. Maar er is wel heel veel verschil in kwaliteit en dat is al zo per fabriek. elke fabriek heeft meerdere kwaliteiten te koop. Vandaar ook de kwaliteitsstickers die zij erop plakken (zie de foto helemaal onderaan de pagina). Als er geen kwaliteitssticker op het product zit weet u niet welke kwaliteit u koopt, wat de verkoper ook zegt. En de B kwaliteit heeft niet alleen te maken met stempelfouten zoals sommige mensen denken/zeggen. Ook vallen er soms halverwege het bakproces ovens uit en dat beïnvloed de kwaliteit ook zeer. Kwaliteit heeft dus niet alleen met de klei te maken maar ook voor een heel groot deel is het bakken en het aantal graden waarop het gebakken wordt en hoe vaak van belang. Winkels die stickers van de producten halen en het dan verkopen zijn grijze handelaren, want dat is natuurlijk niet eerlijk. Dan denkt u kwaliteit te kopen maar dat is het dan niet en u betaald er wel voor. Dit servies kan overigens wel uit dezelfde fabriek komen als waar Bunzlau Castle vandaan komt. Maar deze fabriek verkoopt geen enkel product zonder kwaliteitssticker, let hier dus altijd goed op!

Verder is Bunzlau Castle een merk, een merknaam die beschermd is en alleen gebruikt mag worden door officiele Bunzlau Castle dealers. Alle verkopers die zelf servies uit Polen importeren verkopen dus Pools servies en geen Bunzlau of Bunzlau Castle servies.

Al onze A categorie producten voldoen aan dusdanig hoge eisen dat u hierop levenslang garantie heeft (met uitzondering van de A categorie producten op onze UITVERKOOP pagina), bewaar daarom wel altijd de online factuur of de aankoopbon uit onze winkel zodat u te alle tijden aan kunt tonen dat u het product bij ons aangeschaft heeft.

Wij verkopen in onze OUTLET overigens alleen 2Qlty (tweede keus) producten. De 4Qtly (vierde keus), 5Qtly (vijfde keus) en 6Qlty (zesde keus) producten vinden wij te slecht om te verkopen. Deze mogen overigens ook nooit in de magnetron, oven, diepvries en vaatwasser want dan kunnen ze breken.

 

* Bunzlau Castle sticker   1 Qlty ofwel eerste kwaliteit        Bunzlau Castle kleine producten stickers met wisselende nummers